Семінар для заступників директорів з виховної роботи

27 березня 2024 року відбувся семінар для заступників директорів з виховної роботи «Формування ціннісних орієнтацій учнів в умовах цифрового простору: виховання онлайн». Перед закладом освіти ставиться задача підготовки відповідального громадянина, здатного самостійно оцінювати що відбувається і будувати свою діяльність відповідно до інтересів оточуючих його людей.

У ході семінару фахівці КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» акцентували увагу присутніх на особливостях організації виховної діяльності дітей в умовах дистанційного навчання, окреслили психологічну складову у роботі класного керівника. У сучасних умовах знання та вміння, взаємопов’язані з ціннісними орієнтирами учня, формують його життєві компетентності, потрібні для успішної самореалізації у житті, навчанні та праці.

Учасники семінару ознайомились із цікавими практиками організації виховної діяльності дітей в умовах військового стану, які презентували Алла Рабешко, заступник директора з виховної роботи КЗ «Шевченківський ліцей» та Наталія Політович, заступник директора з виховної роботи КЗ «Огіївський ліцей».

Головним лейтмотивом роботи стало гасло, що кожна дитина – неповторна, наділена від природи унікальними здібностями, талантами та можливостями. Місія нової української школи – допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками.

Кiлькiсть переглядiв: 7