Відбулося он-лайн засідання професійної спільноти вчителів української мови та літератури

11 жовтня 2023 року відбулося он-лайн засідання професійної спільноти вчителів української мови та літератури. У ході засідання фахівці КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» спільно з учителями української мови та літератури обговорили питання забезпечення якості викладання предметів в умовах дистанційного навчання.

Ольга Каніболоцька, керівник професійної спільноти, акцентувала увагу вчителів на необхідності подолання освітніх втрат при підготовці учнів до НМТ 2024 року та зробила аналіз типових помилок, які були допущені при виконанні завдань НМТ 2023 року.

Тетяна Белей, консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» наголосила, що моніторингові дослідження є дієвим фактором виявлення освітніх втрат, ознайомила із результатами І етапу моніторингового дослідження якості освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану, який проводиться Державною службою якості України. У вересні КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» провела моніторингове дослідження сформованості в учнів 5 класів читацької, математичної компетентності та компетентності в галузі природничих наук у якому взяло участь 8 закладів загальної середньої освіти громади. Наталія Ковальська, вчитель КЗ «Гришівський ліцей» та Інна Бондаренко, вчитель КЗ «Тавежнянський ліцей» ознайомили колег із першими результатами відкритих завдань, які виконували п’ятикласники у рамках вивчення читацької компетентності учнів.

У рамках роботи засідання педагогічні працівники ознайомились із кращими практиками роботи. Ярослава Маніна, учитель КЗ «Сахновщинський ліцей № 1» презентувала колегам свої доробки щодо використання навчально-методичної літератури при викладанні української мови в Новій українській школі. Підсумовуючи роботу засідання, хочеться зазначити, що підтримка й мотивація від учителя позитивно впливає на успішність учня – це аксіома.

У роботі засідання взяло участь 25 учителів української мови та літератури.

Кiлькiсть переглядiв: 5